WARSZTATY KULINARNE

WARSZTATY KULINARNE – kuchnia włoska – WEŹ UDZIAŁ

REZERWACJA  swierkowadolina@o2.pl lub telefonicznie 664 924 663.

Warszaty kulinarne  prowadzone są przez włoskich kucharzy Antonio i Riccardo.

image

Warsztaty kulinarne

Lekcje gotowania to niepowtarzalną okazją do skorzystania z wiedzy i doświadczenia włoskich kucharzy. Zajęcia pozwalają rozwinąć umiejętność gotowania a także zachęcić opornych do eksperymentowania w kuchni. Kuchnia włoska to setki wspaniałych przepisów kulinarnych, zarówno prostych, jak i wyrafinowanych.
W Villa Świerkowa Dolina to intensywny weekend na wsi w gronie ciekawych ludzi, którego dopełnienie stanowią warsztaty kulinarne. Podczas warszatów kucharze mówią w ojczystym języku, natomiast tłumacz przekłada na język polski.gdzie język włoski króluje. Warsztaty przeznaczone są dla osób indywidualnych i grup. W  spotkaniu kulinarnym każdy może wziąć udział, niezależnie od tego czy jest amatorem czy profesjonalistą w kuchni. Zapraszamy także dzieci na naukę gotowania.

image 1.6image 1.4image image 1.6image 1.5image 1.4image

Program warsztatów kulinarnych dla grup 5-8 osobowych

Podczas warszatów gotowania można nauczyć się wyrabiania makaronu domowym sposobem, przygotować potrawy na bazie mięsa i ryb. Dzięki domowemu ogródkowi, uczestnicy poczują aromat oregano, bazylii, tymianku, rozmarynu, a także nauczą się przyrządzać antipasti – przystawki parmigana di melanzane, fiori di zucchina, mozarella burrata, parmiggiano, bruschetta di peperoni, bruschetta di pomodori, crostini di pane con paté di fegato di vitello.

Nasze Menu  podczas cyklicznych warsztatów:

primi piatti – pierwsze dania – pasta fatta a casa, ravioli, risotto, gnocchi, polenta, tortellini, minestre, spaghetti aglio olio e peperoncino, rigatoni alla carbonara, bucatini all’amatriciana, risotti,  cacio e pepe, lasagna.

secondi piatti – drugie dania – pollo alla romana, cotolette alla minalese, polpette, filetto alle erbe aromatiche,

dolci, czyli  desery- tiramissu, tortino al cioccolato,  zuppa inglese, profitterol, sorbetti,  cantucci.

4 uwagi do wpisu “WARSZTATY KULINARNE

  1. Pingback: 11 października 2014 warsztaty kulinarne Villa Swierkowa Dolina | Villa Świerkowa Dolina

  2. Pingback: Villa Świerkowa Dolina serce Dolic | Villa Świerkowa Dolina

  3. Pingback: Antyczna geneza kapuśniaka | Villa Świerkowa Dolina

  4. Pingback: Jak daliście się wkręcić w dynię… | Villa Świerkowa Dolina

Zależy nam na Twojej opinii

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s